Четвъртък, 18 Юни 2020 06:25

Стандарт за хигиена и дезинфекция на обект хотел Интерхотел Сандански, ресторанти, заведения, СПА, балнеология и басейни

Стандарт за хигиена и дезинфекция на обект хотел Интерхотел Сандански, ресторанти, заведения, СПА, балнеология и басейни

 

Стандарта е изготвен спазвайки всички изисквания и противоепидемични мерки издадени от Министъра на здравеопазването.


Програмата ни за почистване и дезинфекция предвижда:
1. При влизане в хотела, всеки гост дезинфекцира ръцете си, чрез поставен близо до входа диспенсър на стойка с дезинфектант. Носенето на маска е по преценка на клиента.
2. Диспенсъри ще бъдат разположени пред заведенията за хранене, входа на балнеология и входа на бар-басейна.
3. За безопасността на гостите на Рецепция са подсигурени предпазни прегради.
4. При регистрация на госта обслужващият персонал ще поиска и телефон за връзка с цел при необходимост да се издирят контакти по-бързо и лесно.
5. Всяка ключ карта предавателно е дезинфекцирана и поставена в еднократна картонена опаковка.
6. За да се избегне, струпване на хора, служители на хотела, ще асистират на гостите за отвеждане до стаята си по най-прекият път.
7. Препоръчва се самостоятелно /или от членовете на едно семейство/ ползване на асансьорите.
8. По време на престоя, гостите ще имат възможност да използват СПА центъра и басейните , при спазване указанията на Министерството на здравеопазването.
9. Подобрени процедури за почистване и дезинфекция за почистване на всяка стая, като се обърне специално внимание на зоните за контакт с ръце (парапети, дръжки, дистанционно управление с телевизор, минибар, ключове за осветление, климатични панели и др.), където се гарантира правилната дезинфекция на помещенията.
10. За по-голяма сигурност, временно са премахнати от стаята декоративните възглавници и шалтетата от леглата.
11. Простора на общите части, ресторанти и барове дава възможност за спазване на социална дистанция, така че да се избегне струпване на гости.
12. Масите в заведенията ще бъдат поставени на 1,5м разстояние, на маса максимум ще седят 4 човека, освен ако не са членове на едно семейство. След всеки клиент ще бъдат дезинфекцирани комплектните прибори и ще се сменяват покривките.
13. Всички общи помещения, санитарни възли към ресторанта, фоайета, служебните помещения, стълбището, парапетите, асансьора, общите тераси, дръжките на вратите, плотове ще се почистват и дезинфекцират на всеки час.
14. Всеки гост е длъжен да си постели хавлия на матрака на шезлонга, който ще ползва.
15. Разстоянието между два чадъра измерено от центъра на чадърите в площите на открито около басейните ще бъде най-малко 5м. Един чадър се използва от не повече от две лица или от членовете на едно семейство. Спасителя и камериерката са длъжни да дезинфекцират шезлонгите след всеки гост, основата на чадъра и масичките за поставяне на храна и напитки.
16. Санитарните възли и съблекалните към басейна ще се дезинфекцират на всеки час

С цел намаляване на риска от заразяване с Covid-19 Интерхотел Сандански препоръчва на своите гости:
- Спазвайте дистанция от минимум 1.5 метра.
- Ползвайте лични предпазни средства.
- Спазвайте правилата за дезинфекция и лична хигиена.