Thursday, 02 November 2023 14:11

Опитайте Studio от Шато Миравал в Ресторант Ренесанс

Опитайте Studio от Шато Миравал в Ресторант Ренесанс

Историята на Шато Миравал е изключително интересна: Замислено като дестинация за семейна почивка, Шато Миравал се е превърнало в търговска марка от висок клас, произвеждащо вино, мед, зехтин, линия за грижа за кожата и музика от Miraval Studios. Имението, което е собственост на италианско благородническо семейство в продължение на пет поколения, е продадено през 1972 г. на френския джаз музикант Жак Люсие. Той превръща древната водна кула в звукозаписно студио, в което са работили известни музиканти като Стинг и Шаде, а Пинк Флойд записват там своя хитов албум от 1979 г. „The Wall“.

През пролетта на 2007 г. Анджелина Джоли и Брад Пит решават да се отдадат на почивка на Френската ривиера. Те помолили портиера на известния хотел "Cap-Eden-Roc" да им намери имот, който да наемат. Почивката се оказала толкова идилична, че решили да купят Chateau Miraval. Имението се намира на 80 км източно от Екс-ан-Прованс, недалеч от малкото градче Коренс. В допълнение към старинния замък има и лятна вила, а Джоли и Пит стават собственици на земя, включително 60 хектара лозя.

„Studio by Miraval“

Вдъхновението за името на виното идва от звукозаписното музикално студио на Жак Люсие. "Това ново розе ще бъде общата нишка, свързваща място, легенда, наследство и преди всичко любов към изкуството", се казва в изявление от компанията, добавяйки, че новото вино е предназначено да предизвика духа на френската Ривиера.

Виното се отличава с бледорозов и прозрачен, ефирен цвят. Носът е елегантен и разкрива деликатни нотки на грейпфрут и бели цветя.

Небцето е свежо и добре балансирано, с подчертана жизненост, съблазнителни вкусове на цитрусови плодове и дълъг и запомнящ се финал.

Вече можете да се насладите на Studio by Chateau Miraval в средиземноморски ресторант Ренесанс. Очакваме Ви!